Hogyan küzdjük le a munkaerőhiányt? Kapacitásmodellezéssel! - 2016.09.28

Egy nagy magyarországi cégcsoport CEO-ja fakadt ki egyszer, hogy soha nem dőlhet már úgy hátra, mint a korábbi munkahelyén, jó pár évvel ezelőtt. Akkor ugyanis volt egy olyan időpillanat, amikor minden készen volt. A beszámolórendszert kialakították, a riportok automatikusan előálltak. A piaci helyzet kedvező volt. Rendelkezésre állt a kellő létszám, minden munkatárs tudta a dolgát.

tovább »

Horváth Gergő
(IFUA Horváth & Partners, tanácsadó)

Címkék: CapacityInsight, hatékonyság, kapacitásmodellezés, portfolioblogger

Mennyit keresnek a pénzügyesek? - 2016.09.23

Első számú pénzügyi vezetőként havi egymillió forintnál magasabb jövedelem számít átlagosnak - derül ki egy bérfelmérésből.

tovább »

Címkék: fizetés, jövedelem, portfolioblogger

Nézze meg, mit tud kedvenc Pokémonja! - 2016.09.14

Ön is játszik Pokémon Go-val? Vagy esze ágában sincs, de azért a gyerekével beszélgetne róla? Mindkét esetben érdekelheti, hogy összeszedtük az összes Pokémont, és interaktív módon ábrázoltuk őket harcképességeik szerint.

tovább »

Horváth Renáta
(IFUA Horváth & Partners, tanácsadó)

Címkék: dashboard, portfolioblogger, vizualizáció

Az Excel és az adat, avagy a zene meg a tánc - 2016.08.04

Még diákkoromban az egyik tanárunk közölte velünk egy előadás alkalmával, hogy őt tánc közben igazából egyetlen dolog zavarja: a ZENE. Sok-sok informatikai rendszer-bevezetési projekt tapasztalata alapján bátran ki tudjuk jelenteni, hogy az irányítási rendszerek esetében a zavaró tényező leginkább az ADAT, ami analógiánkban inkább a TÁNCot jelenti.

tovább »

Mezei Szabolcs
(IFUA Horváth & Partners, principális)

Címkék: adat, üzleti intelligencia, Excel, portfolioblogger

Apple, Google vagy Mercedes? Te melyik mintát követed? - 2016.07.22

Svéd közgazdászok mérnökhallgatókkal végeztek kísérletet, arra keresve a választ, hogy mikor lesznek a leginnovatívabbak: versenyezve vagy kooperálva. Meglepő eredményre jutottak, ami számos hazai vállalat számára is hasznos lehet.

tovább »

Bakonyi Zoltán
(IFUA Horváth & Partners, tanácsadó)

Címkék: együttműködés, innováció, kooperáció, portfolioblogger, verseny

Ahol a szenvedély a mozgatórugó - Közösségi szervezetek - 2016.06.16

Napjainkban számos multinacionális cégvezető fürkészi, hogyan lehetnének olyan gyorsak, rugalmasak, olcsók, izgalmasak és intuitívek, mint a sharing economy zászlóvivői. Ez adta az apropóját annak, hogy a Brain Bar Budapest jövőfesztiválon, a Budapesti Corvinus Egyetem és az IFUA Horváth & Partners közös workshopján (Brain Bar Lab) azt vizsgáljuk, hogyan működnek a közösségi („crowd") szervezetek, vagyis azok, amelyek aktívan bevonják a tágabb közösséget is az értékteremtésbe.

tovább »

Koltai Vera
(IFUA Horváth & Partners, vezető tanácsadó)

Sipos Edit
(IFUA Horváth & Partners, tanácsadó)

Címkék: közösségi szervezetek, portfolioblogger

FociAnalytics EB - Tippeljen! Jobban eltalálja-e a foci EB eredményét, mint a mutatószámok alapján végzett elemzésünk? - 2016.06.08

Ki ülhet fel július 10-én Európa focitrónjára? Ezért küzd majd Franciaországban június 10-től a kontinens 24 legerősebb nemzeti válogatottja, köztük - 44 év szünet után - végre a miénk is! De milyen eséllyel?

tovább »

Vida Péter
(IFUA Horváth & Partners, tanácsadó)

Címkék: analytics, elemzés, portfolioblogger

Nyártól másképp játsszák a focit - egy kiváló szabályzat - 2016.05.31

Az IFAB a szabályzat megújítása során nemcsak a tartalom megújítására törekedett, hanem olyan XXI. századi formai elemeket (pl. kereszthivatkozások, linkek, „élő" tartalomjegyzék, folyamatábrák, képek) alkalmazott, melyek jelentősen javították a szabályzat áttekinthetőségét, strukturáltságát, végeredményben a szabályzatban foglaltak megértését.

tovább »

Vida Péter
(IFUA Horváth & Partners, tanácsadó)

Címkék: portfolioblogger, szabályzat

Ha puskaporos a levegő - 2016.05.03

Korábban békés államok váltak teljességgel újfajta hadviselés színterévé például a Közel-Keleten vagy Afrikában, de ilyen környezetben is működnek vállalkozások, köztük magyar cégek. Miféle kockázatokkal néznek szembe, és hogyan vállalhatják ezt? Dr. Kiss Álmos Pétert, a „Háború a nép között - Esettanulmányok a negyedik generációs hadviselés történetéből" című könyv szerzőjét kérdeztük.

tovább »

Kiss Álmos Péter
(MH Kiképzési és Doktrinális Központ, vezető kutató)

Címkék: kockázatkezelés, portfolioblogger

'Demokratikus államot könnyebb támadni' - 2016.04.20

Mire kell vigyázniuk a vállalatoknak a terrorizmus miatt? Hogyan működhetnek a válságövezetekben? Miként alakulnak a nagyhatalmi viszonyok? Erről kérdeztük Dr. Besenyő János ezredest, a Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhelyének vezetőjét, aki egyben a Magyar Honvédség Doktrinális Elemző Értékelő Osztályának vezetője, és előad majd a Budapesti Menedzsment és Controlling Fórumon is.

tovább »

Besenyő János, Dr., ezredes
(Honvéd Vezérkar, Tudományos Kutatóhely vezetője)

Címkék: portfolioblogger, terrorizmus

Lesznek-e egyáltalán bankok 10 év múlva? - 2016.04.14

A fenti kérdést a LinkedIn-en kaptam egy írásomra, amelynek címe ez volt: „Melyik bank él még 10 év múlva?”. A rövid válaszom az, hogy igenis lesz helye a bankoknak a pénzügyi piacokon. Ehhez azonban új banki profilt kell kialakítani, mely üzleti modelljében jelentősen eltér a ma ismert mintáktól. Az új banki működés sikerességét a digitális megoldások fogják megalapozni.

tovább »

Hürkecz Attila
(IFUA Horváth & Partners, tanácsadó)

Címkék: bank, digitalizáció, portfolioblogger

Pandurics Anett: A biztosítás tartalmának és minőségének is az online verseny szerves elemévé kellene válnia - 2016.03.31

Vezetési stílust vizsgáló kütyük a casco díjának megállapításához, drónok a kárfelméréshez, cyber-bűnözés elleni biztosítás - a technológia fejlődése a biztosítási ágazatban is nagy változásokat hoz. De addig is a biztosítók jól teszik, ha felhívják a figyelmet arra, hogy biztosítsuk azt, amit szükséges - például a lakásunkat, a nyugdíjunkat vagy a gyógykezelésünket. Pandurics Anett, a Posta Biztosító elnök-vezérigazgatója, a Magyar Biztosítók Szövetségének elnöke adott nekünk interjút az ágazat előtt álló kihívásokról.

tovább »

Pandurics Anett
(Posta Biztosító, elnök-vezérigazgató)

Címkék: biztosítás, portfolioblogger

Üveggömb vagy forradalom - Mit hoz a prediktív elemzés a controllingban? - 2016.03.23

Milyen változásokat hoznak a prediktív elemzési technikák a controllerek életében? Milyen klasszikus előrejelzési hibákat kerülhetünk el a segítségükkel? A Mindennapi vezetés a prediktív analitika előnyeiről és kockázatairól kérdezte Horváth Péter professzort, akinek meggyőződése szerint ezek a technikák forradalmat jelentenek a controlleri funkció területén.

tovább »

Vrannai Katalin
(IFUA Horváth & Partners, kommunikációs vezető)

Címkék: portfolioblogger, prediktív analitika, prediktív elemzés

Már gyógyszercégek is utánozzák a Toyotát - 2016.03.09

A Chinoin úttörő a lean módszer bevezetésében nem csak a Sanofi csoporton belül, de a világ gyógyszeriparában is. Vajon miért és hogyan hódít ebben az ágazatban a Toyota Termelési Rendszerből kinőtt lean? Cenner Annát, a Chinoin Zrt. Finance & Controlling menedzserét kérdeztük.

tovább »

Cenner Anna
(Chinoin Zrt., Finance & Controlling menedzser)

Címkék: gyógyszeripar, lean, portfolioblogger

Miért úsznak a kórházak adósságban? Itt a megfejtés! - 2016.03.04

Időről időre a közbeszéd részévé válik, hogy mekkora adóssággal küzdenek a kórházak. Ilyenkor a sajtóban (is) zajló hosszú adok-kapok után az állam konszolidálja (részlegesen) az adósságállományt. A szereplők hátradőlnek, és a problémák időlegesen a homályba vesznek, hogy 6-8 hónappal később újrainduljon minden.

tovább »

Kovács László
(IFUA Horváth & Partners, vezető tanácsadó)

Címkék: egészségügy, kórházak, portfolioblogger

Mire elromlana a lift, már ki is jött a szerelő - ezt tudja a prediktív elemzés - 2016.02.24

Már akkor is adat keletkezhet rólunk, ha kilépünk a lakásból, sőt, akkor is, ha nem lépünk ki. Hol mindenütt gyűlhetnek adatok, és mit kell velük csinálni ahhoz, hogy egy vállalat versenyelőnyre tegyen szert? Interjú Bodnár Viktóriával, az IFUA Horváth & Partners ügyvezető partnerével.

tovább »

Bodnár Viktória
(IFUA Horváth & Partners, ügyvezető partner)

Címkék: portfolioblogger, prediktív analitika, prediktív elemzés

Melyik bank él még 10 év múlva? - 2016.02.22

A Knight Rider bemutatásakor még sci-fi volt, hogy a szereplők az okosórájuk segítségével kommunikáltak. Ma már ez a technológia velünk él, csakúgy, mint az a fiatal generáció, amely a banki ügyintézővel is így akar szóba állni, s esze ágában sincs 8 és 16 óra között besétálni egy bankfiókba. Ráadásul nem ők az egyetlen ilyen réteg!

tovább »

Hürkecz Attila
(IFUA Horváth & Partners, tanácsadó)

Címkék: bank, digitalizáció, portfolioblogger

A vezetői képzés a digitalizáció korában - 2016.01.26

A vezetői képzések legfőbb kihívása ma az alkalmazkodás a 4. ipari forradalomhoz, mivel ezt kell tenniük a vállalatoknak is. A vezetőket tehát erre kell felkészíteni a képzések során.

tovább »

Mészáros Ágnes
(IFUA Horváth & Partners, fejlesztési vezető)

Címkék: portfolioblogger, vezetői képzés, vezetőképzés

Hogyan tudatosítsuk a felső vezetőkben, hogy a beszerzés egy profitcentrum? - 2016.01.22

A hazai beszerzési szervezeteket még mindig nem ismeri el kellően a vállalatok felső vezetése. Ez egyértelműen látszik Beszerzési Teljesítménymérés elnevezésű felmérésünkből, amellyel a beszerzési szervezetek érettségét térképezzük fel. Nagy arányban kaptunk például ilyen megjegyzéseket: „Nincs formális beszerzési stratégia" valamint "A beszerzési vezető alkalmanként vesz részt a menedzsment megbeszélésein".

tovább »

Werle Zoltán
(IFUA Horváth & Partners, senior expert)

Címkék: beszerzés, portfolioblogger

A csábítás Z generációs trükkje - 2015.12.15

Száznál több jelentkező mindössze 4 hét alatt, a döntőben félszáz versenyző különböző felsőoktatási intézményekből, a szomszédos kerületből és majd' 500 kilométerről is. Egy több, mint 10 milliárd forint árbevételre felfutó, trendi vállalat növekedési kérdései szerepeltek az esettanulmány-versenyünkön, amelyre 10 különböző csapat jött el hozzánk, hogy 10 különböző megoldást mutasson be.

tovább »

Vida Péter
(IFUA Horváth & Partners, tanácsadó)

Címkék: HR, portfolioblogger, toborzás

Svájci menedzserek kárán tanul az okos - 2015.12.08

Minden cégvezető okulhat abból, ahogyan a svájci menedzserek reagáltak a frankárfolyam turbulenciáira és a tőzsde beszakadására. A svájciak ugyanis górcső alá vették a tervezési folyamatot, hogy jobban felkészülhessenek a jövőre.

tovább »

Mountfield, Andrew
(Horváth & Partners, ügyvezető partner, Svájc)

Címkék: árfolyam, portfolioblogger, tervezés

Hogyan döntsünk helyesen? - 2015.11.11

A vállalatok nagyon gyakran nem mérik meg kellő gondossággal a projektjeik eredményét, ez ugyanis nagyon időigényes - tapasztalja Matthias Siebold, aki „Business Cases im Controlling” című könyvében azt tekinti át, hogyan lehet a jó döntéseket megalapozni Business Case segítségével.

tovább »

Siebold, Matthias
(közgazdász, független tanácsadó)

Címkék: , controlling, portfolioblogger

Mitől lesz sikeres egy BI vezető? - 2015.10.28

Számos területen nyíltak pozíciók az üzleti intelligencia szakemberek számára az elmúlt évtizedben, és az előrejelzések szerint ez a folyamat töretlen marad a jövőben is. Egyre nagyobb az igény az adatmodellezési specialisták, az új eszközöket ismerő alkalmazásfejlesztők, üzleti elemzők, architektek és az adatok jellegzetességeit felismerni képes adattudósok (data scientist) iránt. Az üzleti intelligencia projektek egyre összetettebbek, az üzemeltetés és a felhasználók kiszolgálása is kihívást jelent, ezért a vállalati BI teamek is a legkülönbözőbb szakterületek legjobbjait kell, hogy összefogják. Felmerül hát a kérdés: mire készüljön és figyeljen valaki, ha ennek az igen összetett szervezetnek a legfelsőbb vezetői pozícióját célozza meg?

tovább »

Fekete Gábor
(IFUA Horváth & Partners, szakértő)

Címkék: , üzleti intelligencia, BI, portfolioblogger

'Ez minden, kedvesem?' - 2015.10.07

Az angliai Leedsben egy helyi jogszabály megtiltja a rendőröknek, hogy a törvénysértőket „kedvesemnek" titulálják. Valóban, már az is elég bosszantó, ha az embert a barátja havernak szólítja. Ahhoz pedig, hogy vadidegenek „kedvesem" megszólítással forduljanak hozzánk, igencsak nehéz hozzászokni.

tovább »

Rik de Jong
(független vezetési tanácsadó)

Címkék: hatékonyság, hatékonyságjavítás, portfolioblogger

Focisiker adatelemzéssel - hogyan került be az Európa Ligába a dán Midtjylland? - 2015.10.01

Egyetlen szezon alatt lett a dán Szuperliga győztese a Midtjylland focicsapat, amely korábban a csőd szélén állt. A siker nagyrészt annak tulajdonítható, hogy az új brit tulajdonos matematikai elemzésekkel támogatta meg az edzéseket, a játékstratégia kialakítását.

tovább »

Radó István
(IFUA Horváth & Partners, senior partner)

Címkék: adattudomány, elemzés, portfolioblogger

CFO szerepek, avagy miben kellene követni a Volkswagent? - 2015.09.30

Martin Winterkornnak, a károsanyag-kibocsátás mérését manipuláló Volkswagen lemondott vezérigazgatójának a fejlesztés volt a kedvenc területe. Nem valószínű tehát, hogy nem tudott a csalásról, amely egyébként már azelőtt elkezdődött, mielőtt ő került volna a konszern élére. A pénzügyi terület már kevésbé érdekelte, ebben szabad kezet adott a CFO-nak, Hans Dieter Pötschnek, aki mindezidáig szerencsésnek érezhette magát emiatt.

tovább »

Radó István
(IFUA Horváth & Partners, senior partner)

Címkék: controller szerep, controlling, portfolioblogger

Miért nem fogékony az üzlet a technológiai innovációkra? - 5 jóslat és a valóság. - 2015.09.23

Forradalmi változásokat reméltünk a szervezetek életében több technológiai trendtől is. Ezek azonban többnyire nem következtek be. (Trend alatt nem a konkrét technológiai fejlesztést értjük, hanem azokat a következményeket, melyeket ezekkel az innovációkkal kapcsoltunk össze.) Vajon maga a feltevés volt rossz (akár technológiai, akár üzleti értelemben), vagy pedig mi, munkatársak és vezetők nem értünk még meg az alkalmazásukra? Nézzük meg!

tovább »

Mezei Szabolcs
(IFUA Horváth & Partners, principális)

Címkék: informatikai infrastruktúra, IT, portfolioblogger

Tényleg nem való a BI a nőknek? - 2015.09.18

Infokommunikációs területen mindig is alacsony volt a női szakemberek aránya. Ez jellemzi a BI (üzleti intelligencia) tanácsadást, és azon belül a mi cégünket is - legalábbis, ami az általános képet illeti. Ám az ifjabb generáció már más képet mutat: a fiatal tanácsadó nők nagy része nyitott a BI bizonyos területeire. Nem igaz tehát, hogy a nőket kevésbé érdekli a BI, csupán meg kell találni azokat a területeket, ahol a nők erősségei megmutatkozhatnak. Íme, négy terület, amely ilyen lehet.

tovább »

Bagoly Boglárka
(IFUA Horváth & Partners, tanácsadó)

Címkék: üzleti intelligencia, BI, portfolioblogger

Mától gyorsabb a pénz - 2015.09.07

Különösebb hírverés nélkül csökkentették mától a bankok a belföldi átutalások átfutási idejét. 2015. szeptember 7-től az eddiginél is gyorsabban célba érnek az átutalások a kedvezményezett bankszámlájára, pótlólagos díj fizetése nélkül. Ez minden pénzintézetnél így van, akár közzétette a hírt, akár nem.

tovább »

Riedl Zsuzsa
(IFUA Horváth & Partners, szakértő)

Címkék: bank, pénzforgalom, portfolioblogger

A hűtlen generáció - avagy hogyan tartsuk meg a tehetséges fiatalokat? - 2015.09.02

A mai fiatalok könnyen váltanak. Cserélgetik a lakóhelyeket, az iskolákat, majd a munkahelyeket is. Számukra válóok, ha a feladat nem elég érdekes, ha az előmenetel nem elég gyors, ha nem vonják be őket a döntésekbe, vagy egyszerűen csak rossz a munkahelyi légkör.

tovább »

Vida Péter
(IFUA Horváth & Partners, tanácsadó)

Címkék: HR, javadalmazás, portfolioblogger

Integrált projektcontrolling - egy lépéssel tovább - 2015.07.30

Az integrált projektcontrolling témakörben az előző blogbejegyzésem végén azt ígértem, hogy az 'integrált' szót 3 aspektusból is megvilágítom:

tovább »

Szatmári Johanna
(IFUA Horváth & Partners, vezető tanácsadó)

Címkék: controlling, portfolioblogger, projektcontrolling

Indiai kórházaktól is tanulhatna a magyar egészségügy? Van úgy, hogy igen. - 2015.07.15

Egyes indiai kórházak amerikai színvonalon, de ahhoz képest töredék áron dolgoznak. Például a műtétek utáni halálozási arány az amerikai szinten van, és a daganatos betegségek kezelésében is hasonlóan sikeresek. Közben a legtöbb kezelésük ára 95%-kal alacsonyabb, mint az Egyesült Államokban. A hatalmas költségkülönbség egyik oka természetesen a bérekben keresendő, de mindez nem magyarázza a teljes eltérést. Egy ilyen indiai szívműtét költsége például amerikai bérekkel számolva is csak 4-18% az USA-ban végzetthez viszonyítva.

tovább »

Stancsics Nóra
(IFUA Horváth & Partners, tanácsadó)

Címkék: egészségügy, portfolioblogger

Jól fizető, biztos állást akar? Specializálódjon üzleti intelligenciára! - 2015.07.08

Az üzleti intelligencia (BI) a gazdasági informatika körébe tartozik, tehát akinek közgazdasági, controlleri végzettsége, ill. tapasztalata van, az a szükséges informatikai ismereteket megszerezve jó eséllyel válthat ebbe az irányba.

tovább »

Korcsmáros István
(IFUA Horváth & Partners, senior expert)

Címkék: adattárház, adattudós, üzleti intelligencia, BI, portfolioblogger

Hitte volna, hogy az innovációt lehet irányítani? Pedig lehet. - 2015.07.01

"Senki sem állíthatja meg azt az ötletet, amelynek eljött az ideje" - idézte Victor Hugo-t a The Economist menedzsment rovata, a Schumpeter. Majd rögtön hozzátette, hogy egy rossz piaci bevezetés azért késleltetheti azt. Vagyis magától nem feltétlen megy a dolog, szükség van az innováció menedzselésére - tehetjük hozzá mi.

tovább »

Jeszenszky Anita
(IFUA Horváth & Partners, tanácsadó)

Címkék: innováció, portfolioblogger

Hogyan szerettesse meg magát a controller? - 2015.06.25

Ha rosszak a számok, ne a vezetőkkel, hanem az érintettekkel beszéljünk először - javasolja Dr. Andreas Klein, az SRH Heidelbergi Főiskola professzora, a „Soft skills für Controller" című könyv szerkesztője. Az előítéletek lebontásáról kérdeztük.

tovább »

Andreas Klein, Dr.
(SHR Heidelbergi Főiskola, professzor)

Címkék: , controller szerep, portfolioblogger

Saját tablet a dolgozónál. Tiltsuk? Tűrjük? Támogassuk? - 2015.06.11

BYOD (Bring Your Own Device) néven emlegetik azt a konstrukciót, amikor a munkatársak saját tulajdonú eszközeiket (notebook, tablet, okostelefon) használják. Első ránézésre úgy tűnik, hogy ezzel mindenki jól jár: a munkavállaló saját, szeretett kütyüjén dolgozhat, a munkáltatót pedig nem terhelik az eszköz beszerzésének költségei.

tovább »

Beinschróth József
(IFUA Horváth & Partners, senior expert)

Címkék: BYOD, IT, portfolioblogger

7 lépés a sikeres felhő stratégiához - 2015.05.20

Hogyan költsük el hatékonyabban az informatikai rendszerek fejlesztésére és üzemletetésére szánt összegeket? Az általános válasz: felhő használatával. Ám ennek az útnak nagyon sok elágazása és buktatója van.

tovább »

Gazdag Ferenc
(IFUA Horváth & Partners, informatikai és szolgáltatási vezető)

Címkék: , cloud, felhő, portfolioblogger

Jelzáloghitelezés: bonyolult konstrukciók versenye - 2015.05.15

Nem igazolódtak be azok a várakozások, amelyek a jelzáloghitelezés egyszerűsödését jósolták a fair bank törvény életbe lépésének hatására. Hasonló módon nem jöttek be azok a korai előrejelzések sem, amelyek szerint a bankok nem fognak küzdeni az elszámolással érintett rossz állományokért. Elemzésem szerint a helyzet pont fordított: több szereplő is ringbe száll még ezért a kevéssé vonzó ügyfélkörért is, s a jelzáloghitel-konstrukciók sem egyszerűbbek, hanem éppen hogy bonyolultabbak lesznek.

tovább »

Hürkecz Attila
(IFUA Horváth & Partners, tanácsadó)

Címkék: hitel, hitelkiváltás, jelzáloghitelezés, portfolioblogger

7 lépés a hatékony hatékonyságjavításhoz - 2014.05.28

Ha azt akarjuk, hogy tényleg javuljon a hatékonyság, akkor ne markoljunk egyszerre túl sokat.

tovább »

Vágó László
(IFUA Horváth & Partners, vezető tanácsadó)

Címkék: jelzáloghitelezés, hatékonyság, hatékonyságjavítás, hitel, hitelkiváltás, portfolioblogger

 RSS Bejegyzések
  Fekete Gábor

tovább »
  Horváth Botond

tovább »
  Siebold, Matthias

tovább »

További szerzők »

Mindennapi vezetés – egy blog arról, ami szakmai szót érdemel

Blogunk a vállalatvezetés, a menedzsment legújabb trendjeiről, módszereiről szól. Egyperces posztok az IFUA Horváth & Partners szakembereitől.

Portfolio Blogger
Mi ez?

Címkék:

autógyártás(3), közlekedés(2), cloud(4), felhő(3), e-kereskedelem(3), Malév(1), fizetőképesség(1), IT biztonság(13), mobilbiztonság(4), okostelefon(5), bank(9), Balanced Scorecard(1), BSC(1), stratégiai térkép(1), mutatószám(2), stratégia(5), Kék Óceán(2), Blue Ocean(2), tablet(3), iPad(2), mobil(1), mobilfizetés(2), oktatás(1), légitársaság(2), fapados(1), iBooks Author(1), interaktív könyv(1), telekom(1), pénzmosás(1), adócsalás(1), hacker(4), posta(1), mobileszköz(1), mobiloptimalizálás (1), pénzforgalom(2), zöld energia(2), szélerőmű(1), napelem(1), napkollektor(1), biogáz-erőmű(1), (11), controlling(8), operatív controlling(1), stratégiai controlling(1), folyamatköltség-számítás(1), értékesítés(7), beszerzés(6), banktitok(1), egészségügy(5), kötelező nyugdíjazás(1), hatékonyság(7), hatékonyságjavítás(3), költségmegtakarítás(1), mobilpénztárca(1), private cloud(1), hitel(3), kötvény(1), kockázat(2), termelésmenedzsment(1), shopfloor management(1), IT(3), technológiai platformok egységesítése(1), zöldenergia(1), megújuló energia(2), zöldbizonyítvány(1), bónusz(1), bónuszbank(1), prémium(1), légiközlekedés(1), repülés(1), Drucker(1), előrejelzés(1), árfolyam(2), árfolyamkockázat(1), management tanácsadás(1), teljesítménymenedzsment(1), marketing(1), üzleti intelligencia(9), business intelligence(5), BI(8), kereskedelem(3), termékinnováció(1), gyártásszervezés(1), kockázatkezelés(4), javadalmazás(2), controller(1), olimpiai aranyérem(1), csalásdetektálás(1), adatbányászat,(1), hálózatkutatás(3), SIXTEP(1), biztosítás(3), információbiztonság(1), nyugdíjbiztosítás(1), életbiztosítás(1), vezetői információs rendszer(1), könyvelés(1), omnichannel(1), multichannel értékesítés (1), vállalati értékteremtés(2), képzés(2), játékosítás(1), számítógép(1), informatika(1), kormányzati informatika(1), informatikai infrastruktúra(2), informatikai szolgáltatások(1), kkv(1), kockázatmenedzsment (1), adózás(1), adóoptimalizálás (1), lean(5), adattudomány(2), adattudós(2), data science(1), data scientist(1), kkv(1), DDoS(1), visszahívás(1), hűségprogram(1), beszámolás(2), adatvizualizáció(1), Emirates(1), orvosok(1), Kazahsztán(1), mezőgazdaság(1), élelmiszeripar(1), Disclosure Management(1), termelékenység(1), tőkehatékonyság(1), Lean Six Sigma(1), készletgazdálkodás(1), nonprofit menedzsment(1), innováció(3), adattárház(2), overprocessing(2), BI as a service(1), projektcontrolling(2), önköltségszámítás(1), felelős vállalatirányítás(1), ártárgyalás(1), hitelkiváltás(2), jelzáloghitelezés(1), portfolioblogger(39), jelzáloghitelezés(1), BYOD(1), controller szerep(2), HR(2), elemzés(2), tervezés(1), toborzás(1), vezetőképzés(1), vezetői képzés(1), digitalizáció(2), prediktív elemzés(2), prediktív analitika(2), kórházak(1), gyógyszeripar(1), terrorizmus(1), szabályzat(1), analytics(1), közösségi szervezetek(1), verseny(1), együttműködés(1), kooperáció(1), Excel(1), adat(1), dashboard(1), vizualizáció(1), fizetés(1), jövedelem(1), CapacityInsight(1), kapacitásmodellezés(1)